לןגן

עלי גפן כמו של אמא

מאת: שרה זקן, פורסם: 01/09/2023 | 09:02

תקציר המתכון: אין יותר טעים מעלי גפן שמכינים בבית

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לרוטב:

אופן הכנה

  1. משרים את האורז במים רותחים למשך חצי שעה.

  2. בתוך קערה מכניסים בצל, מגורד את האורז שעבר השריה, הבשר והתבלינים. בלי המים.

  3. ממלאים את עלי הגפן עם הצד המבריק כלפי מטה מגלגלים את עלי הגפן ואז מעבירים לסיר שטוח עם התפר של העלים כלפי מטה.( אם רוצים אפשר לפזר מעל דובדובנים יבשים)

  4. מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים על עלי הגפן.

  5. מניחים עליהם צלחת שלא יתפרקו.

  6. אם חסר מים אפשר להוסיף.

  7. מבשלים שעה על אש נמוכה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו.

  8. לטעום