פסטה מקרוני עם נקניקיות בתבנית אחת של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 01/05/2023 | 09:57
תקציר המתכון:
מתכון "גזור ושמור" מהיר, ממכר, טעים, הכל בתבנית אחת. וכן אפשר גם ללא גלוטן.
קטגוריה: פסטה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
נדרש
-
תבנית מלבנית בגודל בינוני, משומנת.
-
כוס חד פעמית לשתייה חמה.
לפסטה
-
1 חבילת פסטה ספגטי בעובי בינוני, אני השתמשתי בספגטי מספר 8 (500 גרם).
-
או 1 חבילת פסטה מקרוני ללא גלוטן, חברת ברילה.
-
1 חבילה נקניקיות עוף חתוכות ל-3.
-
שימו לב!!! ממליצה להשתמש בנקניקיות של "עוף טוב" עם הסימון הירוק ללא אנטיביוטיקה.
לרוטב הפסטה
-
1 בצל בינוני קצוץ דק דק.
-
6 שיני שום כתושות.
-
2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק עגבניות 100 גרם).
-
2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות (800 גרם).
-
1/3 כוס שמן קנולה או 1/3 כוס שמן זית, מה שאוהבים.
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט, אפשר להחליף בכפית מלח, מה שאוהבים.
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה.
-
1 כף גדושה סוכר חום כהה/בהיר או 1 כף סוכר לבן, מה שאוהבים.
-
1 כפית אורגנו יבש.
-
1 כפית בזיליקום יבש.
-
1 כפית שטוחה כמון.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף (אפשר לוותר, ממליצה לאוהבי החריף להוסיף).
-
1/4 כפית כורכום.
-
4 כוסות מים רותחים (ליטר מים).
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו
-
מניחים את הפסטה בתבנית, מעל את הנקניקיות
-
בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה, זה הזמן לטעום ולשפר טעמים אם צריך
-
יוצקים את הרוטב מעל הפסטה והנקניקיות, מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות, אין צורך לכסות את התבנית
-
מוציאים מהתנור מקררים מעט מערבבים מגישים וזוללים
-
זהו חברות וחברים רוצו למטבח
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה