לןגן

חריימה טופו

מאת: חנה גולן, פורסם: 12/04/2023 | 10:35

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקציצות

לרוטב

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. באמצעות הידיים, יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה (אם לא מתייצב ניתן לאפות זמן ארוך יותר כדי שלא יתפרק).

  3. מכינים את הרוטב: מחממים שמן היטב בסיר ומטגנים בו במשך 5 דקות את כל המרכיבים חוץ מהעגבניות והתבלינים. מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.

  4. מוסיפים 1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים, כך שהקציצות יכוסו. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

  5. מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב ומבשלים עוד 15 דקות.

  6. לפני ההגשה, מפזרים כוסברה טרייה קצוצה מעל.