לןגן

קדירת ירקות

מאת: חנה גולן, פורסם: 06/01/2023 | 16:27

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלף את כל הירקות.

  2. לנקות את הארטישוקים ולחתוך את הלבבות שלהם לרבעים. לשמור בקערת מים עם מעט לימון.

  3. לחתוך את הסלרי והפטרוזליה לקוביות בינוניות.

  4. לחתוך את דלעת הערמונים לרבעים או שישיות ולנקות את הגרעינים

  5. לחצות את הגזרים לשניים

  6. לחתוך את הלפתות לחצאים או רבעים.

  7. לחצות את תפוחי האדמה

  8. לפרוס את הבצלים לטבעות.

  9. לחתוך את השומר לרבעים או שישיות ולהשאיר את הבסיס שלם.

  10. לחמם בקדירה גדולה את שמן הזית ולקרמל את הבצלים עד להשחמה.

  11. לפרוס את הכרישה לטבעות בעובי 3-4 ס"מ.

  12. כאשר הבצלים מתקמלים להוסיף את הארטישוקים, הכרישה, הסלרי והפטרוזיליה ולטגן תוך כדי ערבוב 5 דקות.

  13. להוסיף את השזיפים בין הירקות שורש.

  14. לסדר את שאר הירקות בקומות למעט הירקות הרכים.

  15. להוסיף את היין ולהביא לרתיחה שוב.

  16. לפזר את התבלינים ואת רכז הרימונים בצורה אחידה בין הירקות.

  17. לשטוף היטב את גריסה הפנינה ולסנן.

  18. לפזר באחידות בין הירקות.

  19. לכסות במים כמעט עד הסוף.

  20. להוסיף את הירקות הרכים ולכסות את הקדירה

  21. להכניס לתנור למשך 3 שעות על 150 מעלות.

  22. לפני ההגשה לבשל ללא מכסה 15 דקות