לןגן

ניוקי בעבודת יד ברוטב שמנת ערמונים

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 31/12/2022 | 11:43
ניוקי בעבודת יד ברוטב שמנת ערמונים

תקציר המתכון: מתכון ניוקי בעבודת יד של שיר צ׳יפ אשכנזי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד בכל יוטם שישי בערוץ 24

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקישוט

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הניוקי: להניח את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושכבה של מלח גס.

  2. לאפות כשעה בחום של 180-200 מעלות על טורבו עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.

  3. לקלף את תפוחי האדמה ולהעביר דרך מסננת דקה.

  4. לערבב את תפוחי האדמה המסוננים יחד עם הקמח והחלמונים.

  5. מומלץ בהתחלה לשים רק 100-120 גרם קמח ולערבב, במידה וצריך עוד אפשר תמיד להוסיף.

  6. להעביר את הבצק למשטח מקומח, לחצות את הכמות ל-2 וליצור 2 גלילים ארוכים.

  7. לחתוך עם סכין לקוביות בצורת ניוקי.

  8. לבשל את הניוקי בסיר עם מים רותחים מומלחים כ-2 דקות, עד שהם צפים למעלה ולסנן.

  9. מומלץ להכין את הניוקי כמה שיותר מהר, כשהרוטב כבר מחכה לו על מנת למנוע ייבוש.

  10. אופן הכנת הרוטב: לטחון בבלנדר 2 חבילות ערמונים יחד עם כוס וחצי חלב 3%.

  11. לטגן שום כתוש במחבת עם שמן זית וחמאה. לערבב מעט ולהנמיך את האש.

  12. להוסיף את השמנת מתוקה, התבלינים, וחבילת ערמונים קצוצים.

  13. לערבב ולמזוג לצלחת.

  14. מעל הצלחת לסדר את הניוקי הטרי, לעטר בשמן זית, פרמז׳ן וצ׳ילי חריף.