לןגן

פילאף • תבשיל אורז, בשר וגזר בוכרי

מאת: איציק שלמה, פורסם: 22/11/2022 | 10:01
פילאף • תבשיל אורז, בשר וגזר בוכרי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מחממים 5 כפות שמן, כשחם מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהקוביות משנות צבען.

  2. מוסיפים לסיר את רצועות הבצל ואת פרוסות השום, מערבבים היטב ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

  3. כעת מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים חצי שעה.

  4. זה הזמן להוסיף את הגזר ואת גרגירי החומוס – מפזרים יפה על הבשר.

  5. מוסיפים לסיר את התבלינים – כמון, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות, מחזירים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה על להבה נמוכה.

  6. זה הזמן להוסיף את האורז – שופכים אותו בשכבה אחידה מעל לכל המצרכים שכבר בסיר.

  7. מוסיפים לסיר מים רותחים עד כ-2 ס"מ מעל לאורז, יש לבחור נקודה אחת במרכז הסיר ואליה לצקת את המים בעדינות.

  8. מחזירים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול משאירים את המכסה לעוד כ-15 דקות.

  9. הופכים את הסיר לצלחת הגשה גדולה ומגישים חם חם.