לןגן

לחם ביתי

מאת: עינת דגא, פורסם: 15/11/2022 | 16:19

תקציר המתכון: מתכון מושלם

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אל קערת מיקסר נכניס את המים והשמרים וניתן להם לעמוד מספר דקות עד שהשמרים מתמוססים במים.

  2. נוסיף את הקמח והמלח ונתחיל בלישה איטית למשך 3 דקות.

  3. נעלה את המהירות לגבוהה לעוד כ 5 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות.

  4. נקמח קערה ונעביר את הבצק, נכסה ונתפיח למשך שעה.

  5. נפתח את הבצק למלבן. נקפל לשלוש, נסובב, ונגלגל לצורת כיכר.

  6. נצבוט קלות את הצדדים כדי שכל שטח הפנים יהיה חלק.

  7. נתפיח לעוד שעה.

  8. נחמם תנור ל 250 מעלות .

  9. נחרוץ את הבצק בעדינות, נשפריץ מים מכל הכיוונים ונכניס לתנור.

  10. מיד לאחר הכניסה לתנור ננמיך את החום ל 200 מעלות.

  11. נאפה 30 דקות.