לןגן

קרעפלך של סבתא שלי

מאת: אורית לוי, פורסם: 06/11/2022 | 11:46
קרעפלך של סבתא שלי

תקציר המתכון: טעם של ילדות

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אפשר ללוש את הבצק ביד או במיקסר, יוצאת כמות של בערך 40 יחידות

  2. לשים במיקסר בוו גיטרה את הקמח, מלח, שמן ולערבב

  3. להוסיף את המים הרותחים ולהמשיך לערבב

  4. להוסיף את הביצים ולהמשיך לערבב

  5. להעביר למשטח מקומח, ללוש עוד מעט, להניח בקערה מקומחת מכוסה ולתת לנוח שעה

  6. בינתיים מבשלים את תפו''א לפירה, מוסיפים מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן יחד עם שמן הטיגון, מניחים בצד עד המילוי

  7. מרתיחים סיר עם מים , 2 כפות שמן ומעט מלח

  8. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל- 2, מרדדים דק וקורצים עיגולים עם כוס

  9. בכל עיגול מניחים כפית מהמילוי על החצי התחתון וסוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים.

  10. תופסים את שתי קצוות חצי הירח וסוגרים אותן ומהדקים.

  11. מבשלים במים הרוצחים כעשר דקות עד שהם צפים ומוציאים עם כף מחוררת

  12. לטגן בשתי כפות שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה ולמזוג על הקרעפלך המוכנים ולערבב.