לןגן

בורקס במילו תפוחי אדמה ומנגולד

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/11/2022 | 14:12
בורקס במילו תפוחי אדמה ומנגולד

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים קמח מנופה, מלח ומים ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, לשים כמה דקות.

  2. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים מניחים בצד.

  3. בינתיים מכינים את המלית:

  4. מועכים את תפו"א לפירה מוסיפים את הפטרוזיליה, המנגולד, הפטריות, הפלפלים, הגזר, השמיר והמלח ומערבבים

  5. עד לאיחוד כל החומרים.

  6. ממיסים מחמאה ומוסיפים שמן לשימון הבצק.

  7. בקערה עגולה שמים 2 כפות של מחמאה מומסת ושמן, מרדדים את הכדורים לעלה עגול ושמים בקערה משמנים עם המחמאה המומסת ושמים מעל עוד עיגול בצק, כך עושים עם כל כדורי הבצק שמים למנוחה של 15 דקות.

  8. לוקחים עיגול ופותחים אותו לעלה דק משמנים עם המחמאה וממשיכים לפתוח את הבצק לעלה דק מאד, מקפלים צד אחד של העיגול למרכז וגם את הצד השני של העיגול לכיוון המרכז. בקצה שמים את המילוי לאורך כל העיגול ומגלגלים לנחש וסוגרים בצורת שבלול כך עושים עם כל הכדורים, מניחים למנוחה של 15 דקות.

  9. מברישים בביצה טרופה מפזרים שומשום ואופים בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה או עד שהבורקס מקבל צבע זהוב יפה.