לןגן

בורקס במילוי תפו"א וגבינה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 03/11/2022 | 14:00
בורקס במילוי תפו"א וגבינה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מצרכים לבצק

לשימון הבצק

מצרכים למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה שמים קמח מנופה, מלח ומים ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד, לשים כמה דקות.

  2. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים מניחים בצד.

  3. בינתיים מכינים את המלית:

  4. מועכים את תפו"א לפירה מוסיפים גבינה בולגרית ומועכים, מוסיפים שמנת חמוצה, מלח ושמיר ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.

  5. ממיסים חמאה ומוסיפים שמן לשימון הבצק.

  6. בקערה עגולה שמים 2 כפות של חמאה מומסת ושמן, מרדדים את הכדורים לעלה עגול ושמים בקערה משמנים עם החמאה המומסת ושמים מעל עוד עיגול בצק, כך עושים עם כל כדורי הבצק שמים למנוחה של 15 דקות.

  7. לוקחים עיגול ופותחים אותו לעלה דק משמנים עם החמאה וממשיכים לפתוח את הבצק לעלה דק מאד, מקפלים צד אחד של העיגול למרכז וגם את הצד השני של העיגול לכיוון המרכז. בקצה שמים את המילוי לאורך כל העיגול ומגלגלים לנחש וסוגרים בצורת שבלול כך עושים עם כל הכדורים, מניחים למנוחה של 15 דקות.

  8. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה או עד שהבורקס מקבל צבע זהוב יפה.