לןגן

גולש הונגרי

מאת: סמדר יפרח, פורסם: 30/10/2022 | 20:12
גולש הונגרי

תקציר המתכון: גולש הונגרי הוא מאכל רועי צאן, בחורף רועי הצאן היו מבשלים כל מיני סוגי ירקות ומוסיפים חלקי בשר לבישול ארוך, במתכון זה אפשר להוסיף איזה ירקות שרוצים.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בסיר 4 שיני שום קצוצים, 1 בצל גדול חתוך גס, 1 גזר חתוך לפרוסות (אנחנו שמנו גזר צבעוני), 1/4 כוס שמן, לשים את הסיר על הגז על אש גבוהה ולטגן כמה דקות ולערבב מידי פעם, להוסיף 1 פלפל ירוק חתוך גס, 1 פלפל אדום חתוך גס, לערבב ולטגן כמה דקות, להוסיף 2 פלפלים חריפים - לא חובה ולערבב, להוסיף 4 גבעולי בצל ירוק ולערבב, להוסיף 2 עגבניות חתוכות גס ולערבב,

  2. במתכון זה אפשר להוסיף איזה ירקות שרוצים...

  3. להוסיף מים רותחים שיכסה את כל הירקות, להוסיף כ-600 גרם בשר בקר לא חשוב איזה חלק בבשר, (אנחנו בישלנו את הבשר בסיר עם מים בערך כשעתיים כדי לקצר את זמן הבישול) לכסות כמעט את כל הסיר ולהנמיך את הלהבה לבינונית, מידי פעם לערבב, להוסיף 7-8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים גס ולערבב.

  4. לשים בקערה 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית פפריקה חריפה - לא חובה, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כמון, 1 כפית כורכום, 1/2 כפית אבקת שום - לא חובה, 1 כפית חוויאג' - לא חובה, 1 כפית מלח, לשים בקערה כ-2 כוסות מים רותחים להוסיף את התבלינים ולערבב היטב, להוסיף ו-3 עלי דפנה - לא חובה ולערבב היטב.

  5. להוסיף את הקערה עם התבלינים ולערבב היטב, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה, אם המים הצטמצמו אפשר להוסיף עוד מים רותחים, לבשל עד שהבשר מתרכך.

  6. למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/pql0gV-UvxM