לןגן

דג חריף בסגנון מרוקאי

מאת: דליה חכימיאן לוי, פורסם: 07/01/2021 | 18:15
דג חריף בסגנון מרוקאי

תקציר המתכון: טעים מאוד חריף וקל מאוד להכנה -ליד זה להכין חלה או לחם בית ולא מפסיקים לאכול

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב ושטוח מתאים לדגים מניחים1/4 כוס שמן ,גמבה ,פלפל חריף, שום, עגבניות, כוסברה קצוצה,1/4 כוס מים ומעל מפזרים את המלח הגס , כל זה מטגנים על להבה גבוהה כ-10 דקות , לערבב מדי פעם ולהנמיך את הלהבה. - הסיר פתוח ללא מכסה .

  2. לאחר שהפלפלים התרככו מסדרים מעל את הדגים, את הלימונים ובכוס מערבבים את הפפריקה השמן והמים ושפכים על הדגים , מנענעים מעט את הסיר לכיסוי כל הדגים ברוטב מעלים את הלהבה עד לרתיחה ולאחר מכן להנמיך שוב לכסות את הסיר כאשר מידי פעם מנענעים את הסיר ובכף למזוג רוטב על הדג .

  3. כל זה עד שנשאר מעט רוטב בערך 15-20 דקות לסגור את האש ולפזר מעל את יתרת הכוסברה .

  4. הערה:

  5. רצוי לבדוק את הטעם במידה וחסר מלח או חריף