לןגן

מאפה בריוש במלית ריקוטה פְרֵסְקה

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 10/11/2020 | 16:12
 מאפה בריוש במלית ריקוטה פְרֵסְקה

תקציר המתכון: טעים טעים מילה שלי

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים הדרושים לבצק

מצרכים הדרושים למלית

אופן הכנה

  1. 1)אופן הכנת הבצק: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות. מוסיפים ביצים, חלמונים, וחלב ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד מעבירים למקרר לכמה שעות טובות או למשך לילה שלם 2)אופן הכנת המלית: מערבבים גבינת ריקוטה עם שאר החומרים בקערה לתערובת חלקה. 3)מוציאים את הבצק על למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים למלבן בגודל 10*50 ס”מ ועובי 5 מ״מ. מורחים על כל מלבן את המלית לשכבה אחידה, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה חותכים לפרוסות בגודל של 2 אצבעות ,לוקחים את הסוף ומעבירים אותו למטה כדי שלא יפתח בתבנית מניחים אותם על תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. 4)מכסים ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה להכפלת הנפח מורחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי. .ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.כ-30-25 דקות עד שהבריוש זהוב ואפוי