לןגן

חיתוכיות פיצוחים בקרמל

מאת: Shaked Laskar, פורסם: 03/10/2020 | 11:29
חיתוכיות פיצוחים בקרמל

תקציר המתכון: מתכון של אתי משה חביב מושלם

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה - קוביות חמאה , אבקת סוכר וסוכר וניל למרקם משחתי.

  2. להוסיף חלמונים וקמח מנופה עד לאיחוד. להכין כדור ולקרר במקרר חצי שעה

  3. קוצצים גס את כל הפיצוחים ומניחים בצד

  4. פותחים את הבצק לתבנית פאי מחוררים עם מזלג ומכניסים לאפות 20 דקות בתנור שחומם מראש על 180•

  5. אחרי שמוציאים את התחתית מהתנור שמים אותה לבתקרר ומתחילים בהכנת הקרמל

  6. ממיסים חמאה וסוכר בקלחת עד שהתערובת הופכת לצבע חום לא לעזוב את הסיר ולערבב כל 10 שניות שלא ישרף

  7. מחממים במיקרו את השמנת המתוקה שתהיה חמה מאוד

  8. מנמיכים את האש ( אם התערובת של הסוכר והחמאה הפכה חומה והסוכר נמס) ושופכים את השמנת המתוקה בזרם דק תוך כדי ערבוב!! אל הקלחת.

  9. לאחר ערבוב של 10 שניות שכל השמנת המתוקה נטמעה, נכניס את הפיצוחים ונערבב , להוריד מהאש.

  10. לשפוך את הקרמל על התבנית ולכניס לאפיה ל4 דקות

  11. לצנן לחתוך לריבועים, בתאבון