לןגן

בייגלה ירושלמי

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 30/09/2020 | 12:05
בייגלה ירושלמי

תקציר המתכון: בייגלה ירושלמי קריספי מבחוץ רך מבפנים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את השמרים עם הקמח.

  2. להוסיף את יתר החומרים.

  3. את המים להוסיף לאט כמה שהקמח

  4. סופח.

  5. ללוש 10 דקות לבצק רך שנדבק לתחתית הקערה.

  6. להוציא ללוש ביד מעט לכדרר לכדור.

  7. לשמן קערה ואת הבצק.

  8. לכסות בנילון התפחה עד הכפלת הנפח.

  9. להוציא אויר לחלק לכדורים.

  10. לי יצא 12 כדורים.

  11. לכסות ולתת מנוחה של 15 דקות..

  12. לרדד כל כדור לרולדה.

  13. לגלגל לנחש ארוך ודק ולסגור לאליפסה.

  14. מי שאוהבת שמנמנים אז לעשות חור באמצע הכדור ולפתוח לחישוק.

  15. לשים קערה עם מים.

  16. קערה עם שומשום.

  17. לטבול במים ואחר כך בשומשום.

  18. לכסות להתפחה של חצי שעה.

  19. להדליק תנור מראש על 230

  20. לאפות על טורבו בערך 15 דקות

  21. או עד הזהבה.

  22. כשיוצאים חמים להבריש עם שמן זית.

  23. טיפים.

  24. הכוס היא כוס מידה.

  25. יוצא מדהים.

  26. קריספי בחוץ ורך מבפנים