לןגן

קוראסון שקדים

מאת: חן ישר רג׳יניאנו, פורסם: 25/06/2020 | 21:19

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

לקרם השקדים

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנה:

  2. 1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק

  3. (את המים מוסיפים בהדרגה ואת המלח בסוף).

  4. מכסים ומתפיחים כשעה.

  5. 2.מכינים קרם שקדים:מקציפים חמאה,אבקת

  6. סוכר וסוכר וניל יחד,מוסיפים ביצה ומקציפים

  7. עד קבלת קצף אחיד ובהיר.מוסיפים את שאר

  8. החומרים ומערבלים עד איחוד.שומרים במקרר.

  9. 3.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק

  10. ל-3 כדורים מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.

  11. 4.מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק,מורחים על

  12. 2/3 מכל עלה שליש מהחמאה לקיפול(40 גרם

  13. חמאה לכל עלה).

  14. את שליש הבצק בלי החמאה

  15. מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח ואת

  16. השליש שנותר מקפלים מעליו.

  17. בסוף מקפלים שוב לחצי ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.

  18. 5.חוזרים על אותם הקיפולים(רק שהפעם בלי

  19. החמאה)

  20. 6.מרדדים כל חלק של בצק לעלה מלבני דק,

  21. חותכים בעזרת גלגלת פיצה 6 משולשים,

  22. ממלאים כפית מלאה מקרם השקדים ומגלגלים.

  23. 7.מורחים ביצה טרופה עם כף מים,מפזרים מעל

  24. שקדים פרוסים וסוכר דמררה ומשהים כחצי שעה.

  25. אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה,עד הזהבה.

  26. טיפ:מומלץ לצקת מעל סירופ סוכר חם עם

  27. מעט תמצית וניל(מוסיף לברק ולטעם).