לןגן

לחמניות במילוי טונה

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 10/12/2019 | 15:38
לחמניות במילוי טונה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. נדיה אביזוב/גדלוב

  2. בקערה לנפות את הקמח ולערבב עם שמרים ולעשות גומה ולשמים בה את המלח, סוכר, מיונז ושמן ולהוסיף את חצי מכמות המים ולטרוף מעט עם מזלג למרקם אחיד להוסיף את יתר המים וללוש כ10 דק'. בסוף הלישה ללוש עם מעט שמן לעגל ולכסות ולשים להתפחה של שעה.

  3. ללוש לישה נוספת ולהתפיח עוד כחצי שעה. על משטח משומן לחלק את הבצק ל 20-22 יח' לכדרר ולכסות בניילון.

  4. עם ידיים משומנות לפתוח לעלה לשים בחצי המעלה את המילוי הקר ולסגור לחצי ירח.

  5. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה של חצי שעה מכוסה בניילון. להתיז מעט מים ולפזר שומשום וקצח ולאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות אפייה רגילה עד להזהבה.

  6. (אפשרי גם להבריש בביצה עם לא רוצים להתיז מים).

  7. למלית:

  8. במחבת עם 4 כפות שמן מטגנים קלות את הבצלים ומתבלים מוסיפים רסק ואת הגמבות מערבבים ומאדים עד לריכוך על אש נמוכה בערך כ 10-15 דק', מורידים מאש ומוסיפים את הטונה (ללא השמן) מפוררים עם מזלג מצננים היטב