לןגן

קובה סולת דלעת

מאת: אורית לוי, פורסם: 25/08/2019 | 11:43
קובה סולת דלעת

תקציר המתכון: התבשיל האהוב על אחותי, טעים ומנחם

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. למעטפת הקובות:

  2. בקערה להניח את 3 כוסות סולת, כפית מלח, כוס אחת של מי ברז 2 כפות שמן. ללוש היטב ולתת לנוח 2 דק'.

  3. להוסיף עוד כוס מי ברז וללוש היטב.

  4. בקערה נפרדת להניח את כל מרכיבי המלית- 1 בצל קצוץ מטוגן, 500 ג' בקר טחון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט, כף פפריקה מתוקה בשמן, כף שמן וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה ולערבב היטב.

  5. ליצור בערך 20 כדורי בשר קטנים ולהניח על צלחת.

  6. לוקחים מבצק הסולת, ומשטחים על כף היד (עדיף להרטיב אותה מעט) דק ככל האפשר.

  7. מניחים קציצת בשר וסוגרים את הבצק עליה בעדינות עם ידיים רטובות עד שהבצק עוטף את הקציצה.

  8. מניחים על מגש.

  9. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

  10. מוסיפים את 2 כפות הרסק, 1 כף סוכר, 2 כפיות מלח, חמעט פלפל שחור טחון, מיץ לימון, 1 כף אבקת מרק עוף, 1 כף פפריקה מתוקה בשמן, 1 עגבניה חתכה לקוביות, 300 גר' דלעת קלופה וחתוכה לקוביות או 1 בטטה קלופה וחתוכה לעיגולים קטנים, 2 קישורים קלופים וחתוכים לעיגולים, 1 גזר קלוף חתוך לעיגולים.

  11. יוצקים מים עד לגובה 3/4 מהסיר ומביאים לרתיחה אחת.

  12. מוסיפים למרק הרותח את הקובות בעדינות ומערבבים מדי פעם עם כף שלא יידבקו.

  13. מנמיכים את האש ומבשלים 1.5 שעות.

  14. מעדן ♥