לןגן

קיש פיטריות או בטטה

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 10/06/2019 | 20:32
קיש פיטריות או בטטה

תקציר המתכון: קלי קלות וטעים מאודדד

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חריד פיטריות

  2. לטגן בצל עד להשחמה

  3. להוסיף פיטריות לטגן 3-4 דקות

  4. (להשאיר כמה ללא טיגון לקישוט הקיש )

  5. לתבל מלח ופילפל שחור ומעט אגוז מוסקט

  6. להוסיף שמנת לבישול לערבב לבלילה לא סמיכה מדי להוסיף ביצים טרופות

  7. ולאחד טוב

  8. לרדד מעט את הבצק

  9. ולהשטיח עג׳ תבנית פאי בקוטר 26/28

  10. למזוגאת הבלילה ולאפות בחום בינוני עד להזהבה יפה

  11. לקיש בטטה

  12. לבשל את הבטטה למעוך למחית לתבל במלח פילפל ושום כתוש

  13. לערבב שמנת לבישול לרוטב עבה וסמיך אבל לא יותר מדי להוסיף ביצה לערבב

  14. למזוג עג׳ בצק שהשטחנו על תבנית פאי

  15. לקשט בפרוסות בטטה

  16. ולאפות עד להזהבה יפה כמו בקיש פיטריות