לןגן

לזניה בשר בולונז

מאת: מירי גולני, פורסם: 01/06/2019 | 19:43
לזניה בשר בולונז

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מזהיבים את הבצל. כשהבצלים הזהיבו להוסיף שום כתוש (לשמור שלא ישרף) להוסיף את הבשר ולפורר במזלג על אש גבוהה. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים 1 קופסה עגבניות מרוסקות ו- 2 כוסות מים רותחים ומבשלים כחצי שעה מדי פעם מערבבים ומשפרים טעמים. מקררים מעט ומתחילים להכין את הלזניה בתבנית בגודל 20*30

  2. בתחתית התבנית מסדרים 3 עלי לזניה ומשטחים 1/2 מתערובת הבשר עם הרוטב החם שמרכך את העלים

  3. מעל תערובת הבשר שמים שכבה נוספת של 3 עלים ומהדקים. מעל משטחים את יתרת תערובת הבשר

  4. מעל תערובת הבשר שמים 3 עלי לזניה נוספים ומהדקים. מעל שכבה זו שופכים 3/4 מקופסת העגבניות המרוסקות מעורבבים עם 1/2 כוס מים רותחים. זה מרכך את עלי הלזניה

  5. שכבה אחרונה מעל רוטב העגבניות - יוצקים רוטב בשמל או מפזרים גבינה צהובה מגוררת

  6. לכסות את הלזניה עם תבנית הפוכה (חד פעמית) או נייר כסף

  7. לאפות 1/2 שעה ב- 180 מעלות להוריד את הכיסוי מהלזניה ולהמשיך ולאפות כ- 20 רגעים נוספים

  8. רוטב בשמל : להמיס בכלי 2 כפות קמח עם כוס חלב/מים. במקביל להמיס במחבת 50 גר' חמאה/מרגרינה. להוסיף למחבת את תערובת הקמח עם הנוזלים תוך כדי עירבוב עם מטרפה ידנית. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט. לטעום ולשפר טעמים. להמשיך לערבב ולהשגיח שלא יווצרו גושים, עד הסמכת התערובת. אבל לא מדי סמיכה