לןגן

עוגת מוס 4 שכבות שחיתות ללא גלוטן של דודה אסתי

מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/08/2018 | 21:54
עוגת מוס 4 שכבות שחיתות ללא גלוטן של דודה אסתי

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, עוגת מוס טעימה, מרשימה, משובחת, מיוחדת שכל פעם שהיא מוגשת יש את קריאת ההתלהבות "וואו", מוגשת בארוחות חג, שישי, קלה להכנה ואפילו אפשר להכין בגרסת פרווה.

קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  2. הכנת שכבה 1 - טורט השוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה

  3. מוסיפים לשוקולד המומס סוכר, ביצים וטורפים היטב

  4. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, קקאו, אבקת אפייה וטורפים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לאפייה 20 דקות עד 25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

  6. מוציאים מהתנור לקירור מלא

  7. הכנת שכבה 2 - קרם וניל: מקציפים במיקסר מיכל שמנת מתוקה עם כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף סוכר עד לקבלת קצפת רכה, לא יציבה (אם הקצפת תהיה יציבה יהיה קשה לשטח אותה בתבנית)

  8. יוצקים את קרם הווניל על טורט השוקולד ומשטחים בעזרת גב של כף או מרית

  9. מעבירים את העוגה לקירור במקרר לשעה שעתיים

  10. הכנת שכבה 3 - קרם השוקולד: מקציפים במיקסר מיכל שמנת מתוקה עם כוס חלב, אינסטנט פודינג שוקולד וכף סוכר עד לקבלת קצפת רכה, לא יציבה (אם הקצפת תהיה יציבה יהיה קשה לשטח אותה בתבנית), מוציאים מהמקרר את העוגה ומשטחים בעזרת גב של כף או מרית את קרם השוקולד על שכבת קרם הווניל

  11. מעבירים את העוגה לקירור במקרר לשעה שעתיים

  12. שכבה 4 - ציפוי העוגה: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחיד

  13. כאשר העוגה התקררה במקרר, יוצקים את הגנאש שוקולד החם על קרם השוקולד, מטלטלים את התבנית בעדינות עד שהציפוי מכסה את הקרם השוקולד, מכניסים לקירור נוסף במקרר עד התייצבות, לפחות כשעתיים שלוש או למשך לילה שלם.

  14. מחלצים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. העוגה נשמרת במקרר.

  15. טיפים ...

  16. לחילוץ קל יותר מומלץ להקפיא את העוגה כשעה מראש

  17. פורסים את העוגה בעזרת סכין שטובלים במים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך

  18. לגרסת "פרווה" החליפו את השמנת המתוקה להקצפה בשמנת צמחית להקצפה, את החלב בחלב סויה, חלב קוקוס, חלב אורז, חלב אגוזי לוז וקשיו

  19. זהו מוכן! כדאי נסו, כל אחד יכול, מבטיחה לכם שאין מישהו שיסרב לפרוסה ואפילו לעוד פרוסה

  20. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה