לןגן

קציצות דגים עם חומוס

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 31/05/2018 | 04:23
קציצות דגים עם חומוס

תקציר המתכון: מנה משגעתתת וטעימה

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חמסת....חומוס מיזרחי

  2. ליברור 2 כוסות גרגירי חומוס לכסות במים רותחים לשים כף גדושה אבקת סודה לשתיה ללילה שלם...למחרת להרתיח עם המים שהושרו הגרגירים ל20 דקות להניח מתחת זרם מים ועים שתי כפות ידיים לשפשף קלות עד הוצאת הקליפה זה צף גם מעצמו...

  3. לטגן עם 1/4 כוס שמן 2 גמבות חתוכות 8 שיני שום וחצי כוס כוסברה כ8 דקות להוסיף את גרגירי החומוס נקיים מקליפה לערבב קלות לשים כ2 כוסות מים ולתבל כפית מלח קורט פלפל שחור כף גדושה פפריקה אפשר חריפה גם קורט כרכום כף מרק עוף 1 כוס כוסברה בפעם השנית להנמיך להבה עד חצי גמר הנוזלים..לסדר מעל את הקציצות דגים ולבשל לעוד 25 דקות...

  4. עיסת הקציצות.

  5. אפשר מיכול דג 1/2 קילו דג נסיכת הנילוס,1/2 קילו דג טונה שעברו השריה עם מיץ לימון ,1 בצל בינוני,5 שיני שום,חופן כוסברה,חופן פיטרוזליה,1/2 כפית פלפל לבן,1 כפית מלח,כף כמון, כפית פפריקה אפשר חריפה ליטחון הכול ולהוסיף,1 ביצה,4 כפות פירורי לחם לערבב לשמן את הידים ליצור קציצות למגש ולהעביר למקרר למנוחה 1/2 שעה ..בהצלחה אורה...