לןגן

דג דנים ברוטב שום לימון ושקדים

מאת: שושי מזרחי, פורסם: 30/01/2018 | 02:45
דג דנים ברוטב שום לימון ושקדים

תקציר המתכון: מתכון מעולה

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשטוף את הדגים ולחרוץ בהם חריצים

  2. בקערה לערבב שיני שום כתושות, שמן זית, כוסברה, תבלינים, מיץ לימון

  3. להשרות את הדגים בתערובת לשעתיים (ניתן גם ללילה)

  4. להוציא את הדגים להניח על נייר אפיה ולאפות בתנור בחום 180 מעלות כ-20 דקות

  5. להכין רוטב שום:

  6. לטגן שום כתוש במעט שמן זית

  7. להוסיף 1/2 כוס מיץ לימון

  8. 1 כפית מלח

  9. 1/4 כוס מים

  10. להרתיח ולצמצם מעט את הרוטב

  11. לשפוך מעל הדג המוכן ולפזר מלמעלה שקדים קלויים