לןגן

ביף-בורגיניון צרפתי - קדרת בשר בקר ביין ירקות שורש ועשבי תיבול - הכל בסיר אחד

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 09/11/2017 | 04:18
ביף-בורגיניון צרפתי - קדרת בשר בקר ביין ירקות שורש ועשבי תיבול - הכל בסיר אחד

תקציר המתכון: זה תבשיל קדרה נפלא שאכלנו במסעדת פועלים זולה בפריס. מסעדה עם שולחנות וספסלי עץ ארוכים שמולאו ע"י פועלים רעשנים מהסביבה. החוויה הקולינארית הצדיקה את האמירה שכדאי תמיד להיכנס למסעדות שמאוכלסות על ידי מקומיים ולא על ידי תיירים.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

הבשר ל-10-12 איש

הירקות

טיפים לקדרות בשר

לבצל

להמלחה

להסמכת הרוטב, אם ויתרתם על העיטוף בקמח

ציר נוזלי

אופן הכנה

  1. לסנן את הבשר, לייבש היטב ולקמח (הקמח מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו). בפסח ולצליאקים נוותר על הקמח ובמקומו נסמיך בסוף עם קורנפלור ומים

  2. "לנעול" / להשחים את הבשר משך כמה דקות בקדרה מולהטת עם שמן ולהניח בצד

  3. להזהיב בצל בקדרה עם שמן / שומן עוף / אווז מעושן / בייקון

  4. להחזיר לקדרה את הבשר ולהוסיף את הירקות לטיגון קצר

  5. להוסיף את הציר לקדרה

  6. להוסיף מים רותחים עד לכיסוי מלא של התבשיל ולהביא לרתיחה עדינה (נוזלים רותחים ימנעו התקשות הבשר)

  7. לבשל 3-4 שעות, עם כיסוי, בתנור ב-150-160 מעלות, על סף רתיחה וללא בעבוע (הבשר מתרכך יותר באפייה מאשר בבישול ממושך על הגז)

  8. לא לבחוש, רק לנענע מדי פעם בתנועה מעגלית ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך

  9. להסמכת הרוטב, אם ויתרתם על העיטוף בקמח, יש להוסיף תערובת של מים וקורנפלור

  10. בשעת האפייה האחרונה יש להוסיף מלח (המלחה בתחילת הבישול תקשה את הבשר)

  11. ..................................

  12. לחימום חוזר למחרת היום

  13. ..................................

  14. שומרים במקרר בתוך הרוטב וכך גם מחממים למחרת היום

  15. עדיף לחמם בתנור, או על להבה קטנה מבלי להגיע לרתיחה

  16. ...........

  17. הקפאה

  18. ...........

  19. ניתן להקפיא במידה ולא הוספנו תפוחי-אדמה לבישול הקדרה

  20. .............

  21. התוספות

  22. .............

  23. תוספות שסופגות היטב את הרוטב - פירה , פירה אפוי ברוזמרין ורוקפור, גראטן דופין, אורז, בורגול, קינואה, תפוחי אדמה אפויים בקליפה וכדומה. (אלה יוגשו רק אם לא הוספנו תפוחי אדמה לקדרה)