לןגן

פצצת שוקולד מנצחת ללא גלוטן של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 02/08/2017 | 19:29
פצצת שוקולד מנצחת ללא גלוטן של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעם אלוהי, מושלמת ליום הולדת, קלה להכנה - 10 דקות עבודה ויש לכם את זה, וכן אפשר גם פרווה.

קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לעוגה

לציפוי

עיטור העוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות

  2. בסיר על אש בינונית קטנה ממיסים חמאה / מחמאה / נטורינה (כאמור מה שאוהבים) סוכר ומערבבים היטב

  3. מוסיפים לסיר את השוקולד מריר, שוקולד השחר, תמצית וניל וסוכר וניל עד שהתערובת אחידה

  4. מסירים מהאש ומוסיפים לתוך הסיר את הביצים תוך כדי ערבוב אחת אחרי השנייה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים

  5. יוצקים לתוך תבנית משומנת היטב את התערובת, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים כ- 20 עד 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא פירורי יבש

  6. הכנת הציפוי: (1) מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה

  7. אפשרות (2) בקערת זכוכית לשים את השוקולד המריר, ממרח השוקולד, חמאה / מחמאה / נטורינה (כאמור מה שאוהבים), והמים, ממיסים במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  8. מיד לאחר הוצאת העוגה מהתנור חוררו חורים בעזרת קיסם וצקו את הציפוי בנדיבות

  9. זה הרגע לעיטור העוגה, אני בחרתי לפזר מסביב לעוגה סוכריות צבעוניות (העוגה נאפתה ליום ההולדת לתאומים שלי אופיר ואוהד) כל אחד יבחר את מה שהוא אוהב

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה