לןגן

מוס קפוצ'ינו בכוסות

מאת: לילך טייב, פורסם: 13/06/2017 | 13:27
מוס קפוצ'ינו בכוסות

תקציר המתכון: היי יקרות, כבר מזמן שלא שלחתי מתכון, עסוקים ברוך השם! אני חוזרת אליכן עם קינוח כוסות משגע בטעמו ובמראהו, אז רוצו להכין ותראו כבר כמה מחמאות תקבלו, גם על הטעם וגם על המראה....

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבסיס

לשכבה האמצעית

למוס

לקישוט

לקישוט גנאש

אופן הכנה

  1. הכנת הבסיס: מקציפים את הריצ' לקצפת יציבה, בתוך כוס ממיסים כפית קפה נמס בליקר ומערבבים יחד היטב, מערבבים שוב יחד עם הקצפת היטב. מעבירים לשקית זילוף ומזליפים לכוסות שכבה ראשונה.

  2. הכנת השכבה האמצעית: טוחנים דק את הביסקוויטים, שמים כפית - כפית וחצי של פירורים מעל שכבת הריצ' שבכוסות.

  3. הכנת המוס: מקציפים את הביצים עם הפודינג עד שמתקבלת תערובת צהוב בהיר. ממיסים את השוקולד מוקה (במיקרוגל או בסיר כפול על אדים). מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים, מנמיכים את המהירות ומערבבים יחד.

  4. מקציפים את הריצ' לקצפת יציבה ומוסיפים לתערובת המוקה, מערבבים היטב עד לקבלת מוס, מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזליפים על שכבת הפירורים.

  5. לקישוט: ממיסים שוקולד מוקה, שופכים את השוקולד המומס בתבנית סיליקון להכנת דיסקיות.

  6. להכנת פולי קפה - שופכים שוקולד מוקה מומס בתבנית שקופה ליציקת שוקולד בצורת פולי קפה קטנים.

  7. מכניסים את התבניות למקפיא ל-20 דקות בערך, מחלצים את הדיסקיות שהתקבלו ופולי הקפה מהתבניות.

  8. את דיסקיות המוקה מניחים על הכוסיות, מעל כל השכבות.

  9. הגנאש: ממיסים יחד את כל מרכיבי הגנאש, מצננים שיתקשה מעט לממרח, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומתחילים להזליף גנאש מעל כל דיסקית שבכוסיות.

  10. מעל הגנאש ניתן להניח חתיכות שוקולד שבורות ופולי קפה קטנים.

  11. בהצלחה רבה, ממני באהבה גדולה לילך!!